peeme na bina Дознај повеќе ЦПЛИП – ПОРАКА Струмица Ја пренесуваме на јавноста пораката од лицата со интелектуална попреченост! dneven centar СОЦИЈАЛЕН КЛУБ Сервисна служба во локалната заедница за деца и младинци со интелектуална попреченост: изработка на украси, накит, сувенири; образовни активности; активности за развој на комуникациски вештини; активности за социо-емоционален развој; учење практични вештини во домот и заедницата; дружба. Дознај Повеќе

Линк за пристапност до одговорни лица.

Дознајте Повеќе

Нашата Работа

80+
Членови

Број на лица со обезбедена подршка

14
Деца и Младинци

вклучени во Социјалниот клуб

210
Часови Работа

во Социјалниот клуб

15+
Активности

надвор во заедницата

2000
Боенки

изработени од членовите

100
Рачни Изработки

(украси, накит, сувенири)

Сите Споделуваме Иста Приказна

mile
Александра и Миле

Ние сме Александра и Миле. Неразделни другари кои седат и работат заедно во Социјалнит Клуб. Најубавиот насликан портрет на Миле е токму инспириран од Александра – која, пак, секогаш го учи нешто ново на Миле (буква, техника на цртање и сл.). СЕКОЈ ИМА СЛОБОДА НА ИЗРАЗУВАЊЕ!

Видео Приказ

Александра и Миле

megi
Стефанија и Меги

Ние сме Стефанија и Меги! И да, ние сме најдобриот пример за верно пријателство! Изработката на накит и украси ни се особено драги, но, да бидеме реални, кафе со муабет и музика е секогаш најдобра награда за сработеното! СЕКОЈ ИМА ПРАВО ДА УЧЕСТВУВА ВО ЈАВНИОТ И КУЛТУРНИОТ ЖИВОТ! СОЦИЈАЛИЗАЦИЈАТА И ИНТЕГРАЦИЈАТА ВО СЕКОЈ СЕГМЕНТ ВО

Видео Приказ

Стефанија и Меги

ilince
Кико и Илинче

Ние сме Кико и Илинче. Другари сме од Социјалниот Клуб, но и соседи. Заедно доаѓаме и си одиме од Клубот. Кико е поголем, па покрај во активностите во Социјалниот клуб, вкулчен е и во Дневен центар. Илинче, пак, учи во училиште! СЕКОЈ ИМА ПРАВО НА ОБРАЗОВАНИЕ! СЕКОЈ ИМА ПРАВО НА ПРИСТАП ДО СОЦИЈАЛНИ УСЛУГИ ВО

Видео Приказ

Кико и Илинче

lidija
Николина и Лидија

Ние сме Николина и Лидија. Другарки сме веќе неколку години во Социјаниот клуб! Лидија обожува да изработува накит! Ники, пак, е секогаш спремна да пушта музика и да помага во Клубот. СЕКОЈ ИМА ПРАВО НА СИТЕ ЧОВЕКОВИ ПРАВА И СЛОБОДИ, БЕЗ ДИСКРИМИНАЦИЈА! ПРЕКУ КРЕАТИВНОСТ И РАБОТА, ВКЛУЧЕНИ СМЕ ВО ЗАЕДНИЦАТА!

Видео Приказ

Николина и Лидија

Што Работиме?

Нашите активности се поделени во три категории:

I

Активности со членовите кои го посетуваат Социјалниот клуб на ЦПЛИП – ПОРАКА Струмица

II

Активности со лицата со интелектуална попреченост во локалната заедница, со цел поттикнување на процесот на социјализација и интеграција во средината

III

Активности со семејствата на лицата со интелектуална попреченост

Зголеми / Намали
Боја на Контраст