• 2010

  Креирање на Социјален Клуб за креативна работа и психомоторен развој на лицата со интелектуална попреченост.

 • 2011

  Развој на животни вештини кај лицата со интелектуална попреченсот: снаоѓање во кујна, пазарање на намирници за во домот, управување со пари и сл.

 • 2012

  Запознавање со јавните објекти во градот: Пожарна, Болница, Општина, Пошта, Автобуска станицаи др.

 • 2013

  Во здраво тело здрав дух! Спортки активности, развивање на навики за грижа за здравјето и правилна исхрана, активности во природа и парк, посета на спортски клубови, заеднички спортски натрпевари, пливање, излети и сл.

 • 2014

  Со компјутер до полесно учење - развој на компјутерски вештини: користење на Word, Excel, PowerPoint, отварање на слики и документи, пребарување на Интернет, слушање музика и сл.

 • 2015

  Заеднички работилници со средните училишта, основното музичко училиште, Црвен Крст – Струмица и дурги младински граѓански организации: На час по ликовно, Заедно креираме, Учиме прва помош, Заедно спортуваме....

 • 2016

  Активности со цел приближување на народната традиција до лицата со интелектуална попреченост: работилници за изработка на ракотворби, цртежи и боење на глинени вазни со фолклорни мотиви, запознавање со македонските фолклорни инструменти, песни, народни носии и основните македонски народни обичаи и традиции.

 • 2017

  Учење на основни социјални вештини и извршување на секојдневни активности: подготовка на храна (учење за овошјето и зеленчукот и правилната исхрана), одржување на личната и хигиената во домот, грижа за здравјтето итн.

 • 2018

  совладени техники и методи на изработка на сувенири и украси: изработени над 100 парчиња сувнири: online продажба и продажба на штандови во центарот на Струмица!

 • 2019

  Над 2.000 изработени боенки и над 240 првооделенци вклучени во заедничка работа: подигање на свеста за еднаквост и недискриминација, дел од проектот ,,Моја-твоја-наша боја“ – нашите членови ментори на провооделенците!

 • 2020

  Креирање алатки за информирање за заштита од COVID-19, сезонски грип и грижа за општото здравје, плус работа од дома!

Зголеми / Намали
Боја на Контраст